Bijzondere Zonnedag ‘op de ijsbaan’

Deel dit artikel

De afdelingen Aadorp, Vriezenveen en Westerhaar van de Zonnebloem vieren op woensdag 13 september het 60-jarig bestaan. Iedereen die tot de doelgroep van de Zonnebloem behoort wordt uitgenodigd om dit jubileum mee te vieren. Het betreft dan iedereen met een lichamelijke beperking en mensen die daardoor minder mobiel zijn. Zij worden tijdens de jubileumviering een dag in het zonnetje gezet.

De zogenaamde Zonnedag wordt elk jaar gevierd, maar dit jaar wordt er extra uitgepakt vanwege het 60-jarig bestaan. Als locatie voor de Zonnedag is dit jaar gekozen voor ijsbaan de Eendracht aan de Geesterenseweg 11 in Vriezenveen. Wie hieraan mee wil doen, dient zich voor 5 september op te geven bij Nicolien Sand via email: jfm.sand@gmail.com of via tel. 0546-565008 na 18.00 uur. De entree is ditmaal gratis.

Mooi programma

Tijdens de Zonnedag wordt er een warm en koud buffet geserveerd,  zodat men thuis niet meer hoeft te eten. Verder staat er een optreden van de Olde Deerns op het programma en is er koffie met iets lekkers. Ook een drankje is inbegrepen en ondertussen is er genoeg tijd om een praatje te maken. De middag duurt van 14.00 tot 18.30 uur. Vervoer dient zoveel mogelijk zelf te worden geregeld. Men kan eventueel gebruikmaken van de regiotaxi of van ‘automaatje’. Hiervoor kan uiterlijk 2 dagen van tevoren gebeld worden: 0683878151. Verder geldt voor de middag vol = vol.

Kom erbij!

De lokale afdeling Aadorp, Vriezenveen en Westerhaar heeft in de afgelopen 60 jaar vele activiteiten georganiseerd voor de gasten van de zonnebloem en bovendien ook vele bezoekjes afgelegd aan haar gasten. Het aantal gasten dat gebruikt maakt van de Zonnebloem is echter wel behoorlijk teruggelopen. Vroeger waren er wachtlijsten voor gasten om gekoppeld te worden aan een vrijwilliger. Dat is echter al jaren niet meer zo. Het is dan ook nog de vraag of de afdeling op deze manier door kan blijven gaan. Er is al een aantal jaren een tekort aan bestuurders. Hiervoor zijn wel wervingsacties geweest maar dat heeft tot nu toe nog niks opgeleverd. Momenteel wordt er daarom hard nagedacht over een oplossing.

De heer Smiet brengt regenlmatig een bezoek aan mevrouw Zeldenthuis. - Eigen foto -

Betekenisvol

De kerntaak van de zonnebloem is om mensen met een lichamelijke beperking in contact te brengen met een bezoekvrijwilliger zodat deze mensen thuis kunnen worden bezocht om samen bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken of een wandeling te maken. Zo is er bijvoorbeeld mevrouw Zeldenthuis, die al jaren regelmatig thuis bezocht wordt door de heer Smiet. In de loop der jaren is zo een mooie vriendschap ontstaan. Mevrouw Zeldenthuis kijkt altijd weer uit naar het bezoekje. Ze zorgt dan voor lekkers bij de koffie en ze maken dan een gezellig praatje over van alles en nog wat. De heer Smiet vindt het belangrijk om wat voor de medemens te kunnen betekenen en Mevrouw Zeldenthuis vindt het fijn om met iemand te kunnen kletsen. Zo zijn ze in het verleden door de zonnebloem aan elkaar gekoppeld.

Deel dit artikel

Bijzondere Zonnedag ‘op de ijsbaan’

Algemene Ledenvergadering 2023

Aankomende maandag wordt de algemene ledenvergadering gehouden. We hopen jullie allemaal te kunnen verwelkomen.‍

14 juli Harmonie optreden

14 juli 2023 komt de harmonie op ons terrein voor een mooi buitenconcert.